Νέες Κατασκευές

Η Ελευσίνα μπορεί να κατασκευάσει  πλοία  έως 200μ μήκος, που είναι το μήκος της ναυπηγικής κλίνης. Υπάρχει δυνατότητα όμως αύξησης του μέγιστου μήκους αν υπάρξει ανάγκη.

Νήσσος Χίος
Η φήμη της Ελευσίνας ως κατασκευαστής ποιοτικών πλοίων . ενισχύθηκε από την παράδοση , σε μόλις 17 μήνες από την τοποθέτηση της τρόπιδας ως την περάτωση, του επιβατηγού οχηματαγωγού  “NISSOS CHIOS” που ψηφίστηκε σαν πλοίο της χρονιάς 2007. Σχεδιασμένο από την DELTA MARINE της Φιλανδίας και κατασκευασμένο σύμφωνα με τον κώδικα ΙΜΟ και τους κανονισμούς του νηογνώμονα RINA,  έχει χαλύβδινη γάστρα και υπερκατασκευή ελαφρού κράματος, και συμμορφώνεται με τους αυστηρούς κανονισμούς SOLAS. Το σχέδιο βασίζεται  στην ικανότητα μεταφοράς 418 αυτοκινήτων ή 139 αυτοκινήτων και 45 φορτηγών, μεταφερόμενα σε 5 καταστρώματα καθώς και στη  μεταφορά 1800 επιβατών σε 2 καταστρώματα που περιλαμβάνουν άνετα  και πολυτελή σαλόνια με καρέκλες αεροπορικού τύπου, εστιατόρια, καφετέριες  και 74 καμπίνες με συνολικά 252 κρεβάτια.

Ακτοπλοϊκά Ro Ro πλοία ανοικτού τύπου

Σχεδιασμένα για να παρέχουν την αναγκαία πλωτή σύνδεση ανάμεσα στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας  Καρακας και το νησί Margarita  η παραγγελία αφορούσε δύο ακτοπλοϊκά Ro Ro πλοία ανοικτού τύπου.
Έχουν γάστρα σχεδιασμένη  κυρίως για μεταφορά  οχημάτων   διαθέτοντας μια πρυμναία υπερκατασκευή με την γέφυρα ναυσιπλοΐας στο άνω μέρος. Η γάστρα μήκους 84 μέτρων μπορεί να μεταφέρει έως 104 οχήματα ή 18  φορτηγά σε ένα μόνο κατάστρωμα.  Η είσοδος των οχημάτων και των επιβατών  γίνεται με θύρες/ράμπα στο μπροστινό άκρο. Στην υπερκατασκευή  υπάρχουν καθίσματα  σαλονιού για 400 άτομα. (Tις  κατασκευές  παρακολούθησε και πιστοποίησε το BUREAU VERITAS)..

Σκάφη δίωξης λαθρεμπορίου
Το ναυπηγείο Ελευσίνας σχεδίασε και κατασκεύασε δύο πλοία μετά από παραγγελία των υπηρεσιών του  τελωνείου του Υπουργείου Οικονομικών. Τα αλουμινένια αυτά σκάφη έχουν εκτόπισμα περίπου 25 τόνους , ολικό μήκος 15,65 μέτρα, πλάτος 4,52 μέτρα και βύθισμα 0,92 μέτρα. Η μέγιστη ταχύτητα είναι περίπου 30 κόμβοι. Είναι τα μόνα σκάφη στην κλάση τους που  κατασκευάστηκαν σύμφωνα με τους κανονισμούς του Lloyd’s(LRS)..

Δέλτα Βερενίκη
H DELTA VERENIKE είναι μια τριγωνική αυτοκινούμενη πλατφόρμα ειδικού σκοπού εξοπλισμένη με μερικά βαρούλκα και γερανούς , διαθέτοντας   μηχανισμό δυναμικής τοποθέτησης(DPS) , ώστε να μπορεί να είναι μια σταθερή πλατφόρμα  για την ανάπτυξη των μερών του Cubic Kilometer Neutrino Telescope σε βάθος 5200 μέτρων,  ένα πρωτοποριακό όργανο που επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί στην μελέτη της ακτινοβολίας Neutrino