Πλοία Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού

ΠΥΡΑΥΛΑΚΑΤΟΙ

Πρόκειται για μια σειρά επτά συνολικά πυραυλακατων  σε σχεδίαση της Vosper Thornycroft. Αυτά τα πλοία  μήκους 62 μέτρων  μεταφέρουν πυραύλους Exocet τελευταίας γενιάς και θεωρούνται μονάδες πρώτης γραμμής για το Π.Ν

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Το 2003, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας παρέδωσαν στο Π.Ν. το νέο πλοίο υποστήριξης στόλου “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ”. Τα σχέδια του σκάφους παρεχώρησε η ιταλική εταιρεία FINCANTIERI. Η επιχειρησιακή του λειτουργία, προσφέρει πλέον σημαντικά πλεονεκτήματα στην αποτελεσματικότητα των επιχειρησιακών μονάδων του στόλου του Π.Ν., καθώς αποτελεί την πλέον σύγχρονη μονάδα υποστήριξης. Έχει δυνατότητες εφοδιασμού εν πλώ στις μάχιμες μονάδες του στόλου, με καύσιμα, νερό, ηλεκτρισμό, ενώ διαθέτει επίσης πλωτό νοσοκομείο, χώρους αποθήκευσης ανταλλακτικών και πυρομαχικών και υπόστεγο υποδοχής δύο ελικοπτέρων.

ΑΡΜΑΤΑΓΩΓΑ , JASON CLASS

Το 2001 τα ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ολοκλήρωσαν την κατασκευή και παράδοση στο Πολεμικό Ναυτικό τριών Αρματαγωγών Πλοίων, τύπου ΙΑΣΩΝ. Τα πλοία μήκους 115,9 μέτρων και ταχύτητας 16 κόμβων, έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς 374 οπλιτών με διευκολύνσεις ενδιαίτησης και έως 1.200 οπλιτών χωρίς ενδιαιτήσεις. Επίσης μεταφέρουν 17 αμφίβια οχήματα, 15 φορτηγά, ενώ διαθέτουν και ελικοδρόμιο.